Colors: Yellow Color

Soms is schuttinghout geïmpregneerd met wolmanzout, een schadelijke stof die binnen afzienbare tijd verboden zal worden. Er is echter ook schuttinghout verkrijgbaar dat met was behandeld of onder hoge druk gestoomd is. Dit is even duurzaam maar veel minder schadelijk voor het milieu. Gebruikt u toch gewolmaniseerd hout, eet dan geen vruchten van planten die vlakbij de schutting groeien (bijvoorbeeld: aardbeien).

Met een inbouw muurventilator raakt u onfrisse en vochtige lucht in badkamer en toilet snel kwijt. De maximale trek ontstaat als u de ventilator recht tegenover de luchttoevoer plaatst en zover mogelijk daar vandaan. De plaats hangt natuurlijk ook samen met die van de stroomtoevoer. Als u de ventilator aansluit op het centrale lichtpunt, dan slaat hij aan zodra iemand de ruimte gebruikt.

Stroomloos maken om veilig te werken
Een extra stopcontact aanleggen, een lamp ophangen, storingen verhelpen en ander elektricienwerk is volmaakt veilig als u het deel van de installatie waaraan u werkt stroomloos maakt. Draai hiervoor de groepsschakelaar om en neem de zekering uit en meet of de installatie werkelijk spanningsloos is. Lees wel eerst in deze brochure hoe de installatie werkt en over de kleuren van de draden.

Tip: Print deze pagina en neem hem mee als u het huis gaat bezichtigen.
Zo kunt u gemakkelijk de vragen aanvinken en afmetingen van het huis invullen.

Verborgen gebreken
De verkoper is bij de wet verplicht om alle belangrijke zaken en verborgen
gebreken te melden, maar de koper heeft tevens de plicht zelf onderzoek te doen. Let daarom bij bezoek op de volgende aspecten:

Met het aanzetten van de lichtschakelaar gaat de ventilator draaien. Na het uitzetten van de schakelaar zal de ventilator nog enige tijd doordraaien. Dit is afhankelijk van de tijdsindelingen schroef (potmeter D) en zal tussen 1 tot 20 minuten bedragen. Het instellen van de timer doet u door met een passende schroevendraaier de tijdinstelling schroef te verdraaien. Linksom draaien geeft een kortere, rechtsom een langere tijd. De voor u beste uitlooptijd kunt u naar wens instellen.