Artikelindex

Zet Windows 10 in een WAMP Server en Enable Port Forwarding. Als u onlangs een upgrade naar Microsoft 10 kunt verbeteren van de functionaliteit van Windows 10 door er een server. Er zijn nog vele andere mogelijkheden, draait Windows 10 als server kunt u webpagina's host, deel uw documenten met vrienden en familie, en kunt u toegang tot uw documenten van buiten uw lokaal netwerk.

ms-banner Wamp Server met Windows 10

wamp5 Wamp Server met Windows 10

Deze tutorial zal aantonen hoe de Windows 7 (alle versies) in een web-server, en hoe je port forwarding op je router die je de mogelijkheid geeft om verbinding te maken met uw server van buiten uw lokaal netwerk. Deze uitleg vereist Windows Vista, 512MB RAM, en 64.6MB vrije ruimte op uw harde schijf.

U kunt installeren Apache-server, MySQL, PHP en in een stap met behulp van WAMP. WAMP is een freeware pakket dat bundels Apache, MySQL, PHP en in een uitvoerbaar bestand. Je kan het downloaden WAMP van het project homepage. Zodra u downloaden WAMP, dubbelklikt u op het pictogram en beginnen met het installeren.

Klik op Next om te beginnen:

wamp01 Wamp Server met Windows 10

Na het akkoord gaan met de WAMP licentie, selecteert u de bestemming locatie. Laat de standaard locatie "c: \ wamp" en klik op Next:

wamp02 Wamp Server met Windows 10


Laat de standaard snelkoppeling Menu Start "WampServer" en klik op Next:

wamp03 Wamp Server met Windows 10

Selecteer WAMP5 start automatisch bij het opstarten. Hierdoor wordt het voor Vista op te treden als een server wanneer deze wordt gestart. Schakel het selectievakje in en klik op Next:

wamp05 Wamp Server met Windows 10


WAMP zal een samenvatting van uw selecties. Klik op Install en WAMP zal beginnen met het installeren:

wamp06 Wamp Server met Windows 10

WAMP zal halen en te installeren. Het proces duurt nog slechts enkele seconden, en WAMP zal u bij het kiezen van een map voor uw "DocumentRoot." Laat de standaard map 'www' en klik op OK:

wamp07 Wamp Server met Windows 10


WAMP zal u toegang tot de SMTP-server te gebruiken door PHP voor het verzenden van e-mails. Laat de standaard waarde als "localhost" en klikt u op Next:

wamp08 Wamp Server met Windows 10

WAMP zal dan vragen u om in het standaard e-mailadres te gebruiken door PHP te sturen e-mails. Zet uw e-mailadres in en klik op Next:

wamp09 Wamp Server met Windows 10


Als u Firefox geïnstalleerd, WAMP zal u vragen of u gebruik wilt maken van Firefox als standaard browser met WAMP. Dit is een persoonlijke voorkeur, dus voel je vrij om te kiezen "Ja" of "Nee" Ik zal kiezen voor "Ja" en dan klik Next:

wamp10 Wamp Server met Windows 10

U zult waarschijnlijk worden gevraagd door Vista of de Windows Firewall moet het mogelijk maken of blokkeren van de kenmerken van WAMP. U wilt dat alle functies van WAMP, dus klik op Blokkering opheffen:

wamp11 Wamp Server met Windows 10


Gefeliciteerd, de installatie is voltooid, klikt u op Start en Finish WAMP5 nu:

index12 Wamp Server met Windows 10

Open een browser en voer "localhost" als de URL, en dan ziet u een overzicht van het installatieproces:

wamp13 Wamp Server met Windows 10


Er zijn nog enkele wijzigingen die u moet maken om echt de kracht van WAMP. De eerste is voor het openen van een poort op uw router en deze te verzoeken op WAMP. Dit zal u toelaten om verbinding te maken met uw WAMP server van buiten uw lokaal netwerk.

Je zal moeten leren wat uw lokaal netwerk adres is voor het openen van een poort op de router. Om dit te doen, open Command Prompt door naar Start>> Alle programma's>> Accessoires>> Command Prompt.

Eenmaal in Command Prompt, type ipconfig / all. Dit commando geeft nogal wat informatie, maar u bent alleen geïnteresseerd in de IPv4-adres:

wamp14 Wamp Server met Windows 10

Your address will probably be different than my address. Write this address down and close the Command Prompt.

U bent op de plaats waar u kunt openen van een poort op onze router en verzoeken om WAMP. De firmware voor de meeste routers is anders, dus ik geef de aanwijzingen voor het openen van een haven mogelijk iets anders op uw router. Maak verbinding met uw router via uw browser van uw keuze. Als u een Linksys router invoeren http://192.168.1.1 in de URL-balk. Als u een router NETGEAR voer http://192.168.0.1. Als u een ander merk router kunt u contact opnemen met uw documentatie om uit te vinden hoe men toegang krijgt tot uw firmware via een browser.

Zodra u in uw router het bedieningspaneel, heeft u een locatie genoemd iets wat lijkt op "Port Range Forwarding." U wilt een nieuwe toegang en het gesprek van de toepassing WAMP. 80 Geef voor begin en einde, kies Zowel voor protocol en geef uw IPv4-adres (mijn adres is hierboven weergegeven zoals 192.168.1.116) hebt verkregen uit de Command Prompt als het IP-adres. Kies inschakelen en klik op Instellingen opslaan:

15 Wamp Server met Windows 10


Je moet nu nog een bestand voordat je in staat zal zijn om toegang te krijgen tot uw documenten van buiten uw lokaal netwerk. Klik op het icoon WAMP dat is toegevoegd aan het systeemvak, kies "configuratiebestanden," en selecteer "httpd.conf":

16 Wamp Server met Windows 10

Dit opent httpd.conf in Notepad. U moet voor het bewerken van de paragraaf "De controles die kunnen krijgen dingen van deze server." Scroll naar dit deel (het is iets minder dan de helft weg door het bestand) en verander de regel die zegt "Weigeren van alle" in "Toestaan van alle" en resave van het document:

17 Wamp Server met Windows 10


Klik op de WAMP pictogram in het systeemvak en start Apache:

 

Open een browser en ga naar "http://www.ip-adress.com/" en ontdek wat uw IP-adres is. Open nu een browser en voer in "http://yourIPaddress" en u zal worden toegezonden aan uw WAMP server of u nu binnen of buiten uw lokaal netwerk. Alles wat je in je "c: \ wamp \ www" map wordt opgeslagen op de server. Als u bijvoorbeeld een kopie van al uw foto's naar "c: \ wamp \ www \ foto's," die u in staat zal zijn om naar "http://yourIPaddress/pictures" en al je foto's beschikbaar zullen zijn.

Samenvatting
Hier is wat je hebt geleerd hoe te doen:
• Draai Vista in een webserver
• Open een haven en op termijn alle aanvragen tot uw server
Noot: Het is een onveilige praktijken om uw server open voor alle verkeer. Of als u zou alleen willen gebruiken Vista als server op uw lokale netwerk, niet openen van een poort op uw router. Alle verzoeken van computers binnen een lokaal netwerk op "http://localhost" krijgt doorgestuurd naar uw server zonder port forwarding.

Deze tutorial alleen bekrast het oppervlak van de kracht van Vista met Apache, MySQL en PHP. Als je naar 'http://localhost/phpmyadmin "kunt u uw MySQL databases beheren vanuit uw browser. Bovendien worden alle PHP-code schrijven en je plaats in de "c: \ wamp \ www" zal worden geïnterpreteerd door Apache en correct weergegeven binnen een browser.

Als u wilt werking gebruikers te authenticeren alvorens toegang te krijgen tot uw server verwijzen wij u naar deze Handleiding: Binnenkort!