Artikelindex

Apache, PHP en MySQL installeren via wampserver.
Opmerking : wampserver is enkel voor Windows XP/2000 !
Wampserver is te downloaden vanaf http://www.wampserver.com


ms-banner Apache, PHP en MySQL installeren via wampserver

wamp5 Apache, PHP en MySQL installeren via wampserverWat is WampServer?
WAMP is een vorm van mini-server die kan draaien op bijna elke Windows Operating System. WAMP Apache 2, PHP 5 (SMTP havens zijn uitgeschakeld) en MySQL (phpMyAdmin en SQLitemanager zijn geïnstalleerd voor het beheren van uw databases) geïnstalleerd.

Een pictogram op de taakbalk lade geeft de status van WAMP, om u te laten weten indien; a) WAMP actief is, maar geen diensten zijn geopend (het pictogram rood), b) WAMP actief is en een dienst is geopend (het pictogram Geel) of c) WAMP draait met alle diensten geopend (het pictogram wit). Apache en MySQL worden geacht te zijn (ze kunnen worden uitgeschakeld door met de linker muisknop te klikken op het pictogram in de taakbalk, begeleiden uw cursor over de service die u wilt uitschakelen en kies' Stop Service ").

De bestanden / webpagina's die worden gehost op uw WAMP server kan worden benaderd door http://localhost/ of http://127.0.0.1/ in de adresbalk van uw webbrowser. WAMP moet worden uitgevoerd in om toegang te krijgen tot een van de bovenstaande adressen.

Als u graag deelgenoot te maken van uw bestanden / webpagina's met anderen, klikt u op het pictogram op uw taakbalk taakbalk en kies "Put Online." U moet toegang hebben tot het internet om te blijven.

Stuur de mensen die je zou willen geven toegang tot de bestanden / webpagina gehost op uw WAMP server uw IP-adres.

Na het downloaden dubbelklik op het bestand waarna je het volgende venster krijgt :

Klik vervolgens op uitvoeren:

wamp01 Apache, PHP en MySQL installeren via wampserver

Klik op Ja:

wamp02 Apache, PHP en MySQL installeren via wampserver