Een WaveField 90cm satellietschotel lijkt in principe op een Gregorian satellietschotel. Het innovatieve ontwerp maakt het mogelijk om maar liefst 16 satellietposities tegelijkertijd te ontvangen met een satellietschotel. Door het speciale ontwerp hebben alle LNB’s (satellietposities) een eigen brandpunt. Het kleinere broertje (WaveField 55cm) kan maximaal acht satellietposities tegelijkertijd ontvangen.

De geostationaire satellieten die u met de WaveField wenst te ontvangen moeten binnen de 40 graden (55cm) of 60 graden (voor de 90cm) vallen.

Zo kunt u met de WaveField 90cm de Hispasat op 30 graden West tot en met de Astra 2 op 28,2 graden oost ontvangen, tegelijkertijd, met een satellietschotel. Wilt u bijvoorbeeld de op de satelliet uitgezonden HDTV zenders ontvangen, dan bent u in een keer klaar met WaveField 55cm. Deze is namelijk ideaal voor ontvangst van Astra 1, 2, Hotbird, Sirius en de Thor satellieten.

wavefield_2 WaveField satellietschotels

wavefield_test_nl WaveField satellietschotelsDe waardering voor de WaveField wat montage betreft is duidelijk min 2 sterren.
De mechanische kwaliteit verdient ook niet meer dan 3 sterren
En tot slot verdient de schotel wel een dikke 4 sterren voor de ontvangst kwaliteit. Laten we eerlijk zijn, daar gaat het toch om!

Hier heb je een aantal voorbeelden waarmee je 3 of 6 satellieten kunt ontvangen op een vast opgestelde schotel:
Archsat schotel
Canaldigitaal TripleSat
BISAT - VISIOSAT
TechniSat Multytenne
Triax schotel
Transparante schotel
WaveField
B&R 60 cm schotelantenne
Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping