Transparante offset schotel 60 cm. De Digi1 is een onopvallende satelliet schotelantenne, helemaal doorzichtig. Normaal gesproken is een schotelantenne van staal of aluminium. De Digi 1 schotel is dat niet! Deze satelliet antenne is van doorzichtige kunststof gemakt en daardoor een van de minst opvallende schotelantenne die er is. Uiteraard zit er wel een metalen gaas in de schotel verwerkt, want anders zouden de satellietsignalen gewoon door de schotel heen geen.

digi1_60cm Digi 1 60 cm transparante schotelBelangrijk bij een dergelijke schotel is de grote van de gaatjes in het gaas. Als de gaatjes te groot worden verliest de schotel te veel signaal. De gaatjes mogen niet groter zijn dan een tiende van de golflengte.

Bij de Digi 1 zijn de gaatjes in de schotel niet groter dan twee millimeter. Van teveel verlies is dus geen sprake, omdat de satellietsignalen een golflengte hebben van tussen 2.35 cm en 2.8 cm.

De Digi 1 is een complete schotelantenne, zelfs de muurbeugel wordt bijgeleverd. Alles zit keurig in de kartonen doos met alle losse onderdelen apart in plastic zakjes verpakt. Ook aan de bevestiging van de muurbeugel is gedacht, in de doos van de schotelantenne zit een zakje met 4 expansie bouten.

Conclusie
De Digi 1 schotelantenne is een heel aparte verschijning, dus doorzichtig. Dat zorg ervoor dat de Digi 1 gebruikt kan worden op plaatsen waar normaal geen schotelantenne geplaatst zal woorden. De presentatie van de schotelantenne zijn goed, maar niet uitzonderlijk. De sterkste kan van deze schotelantenne is zijn onopvallende verschijning.

digi1_test_nl Digi 1 60 cm transparante schotelDe waardering voor de Digi 1, wat montage betreft is jammer genoeg niet best.
Ook de mechanische kwaliteit verdient niet meer van 4 sterren.
En tot slot verdient de schotel voor ontvangst ook 4 sterren.

Hier heb je een aantal voorbeelden waarmee je 3 of 6 satellieten kunt ontvangen op een vast opgestelde schotel:
Archsat schotel
Canaldigitaal TripleSat
BISAT - VISIOSAT
TechniSat Multytenne
Triax schotel
Transparante schotel
WaveField
B&R 60 cm schotelantenne
Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping

>