Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping, in Caravan of Camper. Op veel campings zijn tegenwoordig kabelaansluitingen aanwezig zodat u uw caravan of camper kunt voorzien van tv- en radio-signalen. Althans: dit gebeurt steeds meer op Nederlandse campings. Wanneer u naar het buitenland gaat, is dit voorbij. Op buitenlandse campings zijn geen kabelaansluitingen, en als ze er wel zijn, zitten er in het pakket geen Nederlandse zenders.

Simpelweg omdat de Nederlandse zenders in het buitenland niet doorgegeven mogen worden. Digitenne (of KPN TV) is een mooie oplossing voor ontvangst van de Nederlandse zenders.

ms-banner Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping

ONTVANGST IN HEEL EUROPA

caravan Satelliet schotel ontvangst voor op de CampingMaar let op: dit systeem werkt alleen binnen Nederland, en dan momenteel ook nog eens beperkt tot de randstad. Buiten Nederland is er geen ontvangst van Digitenne mogelijk. Reist u dus met uw camper of caravan naar het buitenland, dan is dit geen oplossing. Met de huidige techniek van satellietontvangst hebt u wel de mogelijkheid om binnen Europa uw favoriete tv-zender te blijven bekijken. Een korte uitleg. Alle publieke en commerciele tv zenders worden via de Astra-satelliet verspreid. Op het plaatje onderaan deze pagina ziet u wat het dekkingsgebied van deze satelliet is. Het strekt uit van het noordelijkste puntje van het continent, tot diep in populaire vakantielanden zoals Frankrijk, Spanje en Italie. Op deze plekken is het zondermeer mogelijk om naar de zenders te kijken die u thuis ook graag ziet. En dat is makkelijker dan u denkt! Meer uitleg over de verschillende mogelijkheden kunt u vinden op de volgende pagina. Van een simpel satelliet schotel systeem met een 3 poot statief tot een volautomaat.

De meest toegepaste oplossing voor ontvangst op de camping (in binnen- of buitenland) is het gebruik van een kleine, losse schotel. Deze schotel wordt naast uw caravan of camper geplaatst op een camping-statief: een lichtgewicht driepoot die u zelf kunt plaatsen. Aan dit campingstatief wordt de schotel bevestigd, waarna u deze eenmalig uitricht voor ontvangst van de Astra-satelliet. Rest dan nog het aansluiten van de schotel middels een kabel, aan uw satelliet-ontvanger in de caravan, en het tv-kijken en radio-luisteren kan beginnen. In dezelfde haarscherpe digitale kwaliteit als u gewend bent van satelliet-ontvangst. Een dergelijk doe-het-zelf systeem wordt veel toegepast, mede door de gunstige prijsstelling. Voor een gering bedrag (plm. 50 euro) breidt u dit systeem zodanig uit, dat u de camping-ontvanger buiten uw vakantie om, ook thuis kunt gebruiken. Het is een veelgehoorde opmerking: ?Op de camping in Spanje had ik beter beeld op de tv, dan thuis via de dure kabelaansluiting.? Veel enthousiaste kampeerders kozen er dan ook voor om ook thuis te gaan genieten van digitaal beeld en geluid, nadat zij ontdekten dat het beeld van hun camping-set beter was dan de kabel thuis! Daarmee bewijst satelliet de beste beeldkwaliteit te leveren!

camper Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping

VASTE PLAATSING OP HET DAK

Wie vaak met de camper of caravan reist is zijn er nog meer opties, zoals de Travelsat UFO of Kathreine BAS 60. Een schotel die door ons (of door uzelf) vast op het dak van uw camper of caravan geplaatst wordt, en die u middels een buis vanuit uw caravan kunt richten. U hoeft dus niet meer te zoeken naar een geschikte plek om uw schotel en campingstatief neer te zetten: deze zit netjes weggewerkt op het dak. Ook de aansluiting aan uw satelliettuner hoeft u niet meer te doen, aangezien deze schotel permanent verbonden is met uw ontvanger. Vanzelfsprekend is dit systeem zo ontworpen dat de schotel ergonomisch weggeklapt kan worden, zodat er tijdens het rijden zo min mogelijk wind-weerstand ontstaat. In ingeklapte stand hebt u een bol van slechts 30 cm. hoog bovenop het dak van uw camper of caravan. Deze oplossingen zijn in verschillende prijsklassen leverbaar, waarbij u kunt kiezen voor een volledig hand-bediende oplossing, of een schotel waarbij u middels een electromotor de uitrichting doet.

DE VOLAUTOMAAT

oyster Satelliet schotel ontvangst voor op de CampingMaar het kan nog makkelijker. Volautomatische schotel-systemen voor onderweg of op de camping. Dergelijke satelliet-schotels worden geplaatst op het dak van de caravan of camper. Het inschakelen van het systeem is voldoende om tv te kijken: dit systeem richt zichzelf volautomatisch uit op de door u gewenste satelliet. Zowel de elevatie als de richting worden door de ingebouwde computer exact bepaald. Ondanks de hogere prijs biedt dit systeem voor de verfente vakantieganger veel voordelen: direct na aankomst op de camping kunt u gebruik maken van uw installatie: u hebt er geen omkijken meer naar!

Een overzicht van de te ontvangen zenders kunt u vinden op onze satelliet/canal+NL pagina, daar staan ook de vrij te ontvangen Radio en Televisie zenders in het totaal ongeveer 200 stuks.klik hier »

INBOUW
Inbouw Oyster 65 Skew volautomaat,
BM SAT »

Hier heb je een aantal voorbeelden waarmee je 3 of 6 satellieten kunt ontvangen op een vast opgestelde schotel:
Archsat schotel
Canaldigitaal TripleSat
BISAT - VISIOSAT
TechniSat Multytenne
Triax schotel
Transparante schotel
WaveField
B&R 60 cm schotelantenne
Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping