De Bi-Satellite kan zoals zijn naam al aangeeft, twee satellieten tegelijk ontvangen. In de schotelantenne worden twee LNBF’s gemonteerd, een voor ontvangst van de Astra satelliet en een voor de HotBird satelliet. De schotelantenne is gemaakt van een wel zeer degelijke kunststof. Feitelijk is alles aan deze schotelantenne zeer degelijk. Zo is de bevestigingsbeugel, de Mount, van zwaar zwart gelakt staal gemaakt.

ms-banner Visiosat Bi-Satellite schotelantenne

De bouten zijn niet alleen zwaar uitgevoerd, maar ook goed beschermd tegen roest. Voor de LNB arm wordt een zwaar aluminium profiel gebruikt, waarin ruimte is aangebracht om de kabels weg te werken. Zelfs de verpakking is zwaar uitgevoerd. Een degelijk kartonnen doos met vakken waar de onderdelen een eigen plaatsje vinden.

visiosat2 Visiosat Bi-Satellite schotelantenneDe schotelantenne heeft veel kleine onderdelen. Een goede gebruiksaanwijzing is dus wel nodig. Bij deze schotelantenne zit een gebruiksaanwijzing in het Frans en in het Engels. Gelukkig worden er veel afbeeldingen gebruikt om duidelijk te maken waar welk onderdeel voor is. Alle onderdelen zijn van een goede kwaliteit. Voor bevestiging aan de mast of muurbeugel zijn vleugelmoeren bijgevoegd. Het is vel belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen, het verkeerd in elkaar zetten van de schotel is niet denkbeeldig. Als de schotel goed gemonteerd is kan ook de elevatie gemakkelijk afgelezen worden. Op de bevestigingsbeugel (de Mount) staan graden verdelingen voor diverse visiosat schotels. De Mount is dus min of meer universeel en wordt voor veel verschillende schotelantennes van visiosat gebruikt. De beugel wordt overigens niet met bouten door de schotel gemonteerd, maar met flinke schroeven achterop de schotel. Op deze manier zijn er geen schroefkoppen op de voorkant van de schotel die de reflectie kunnen beïnvloeden. Door gebruik te maken van een kunststof schotel van een erg degelijke kwaliteit is de keus voor zwaar bevestigingsmateriaal heel verstandig.

visiosat3 Visiosat Bi-Satellite schotelantenneMet multiholder 3 uitbreidingsset maakt u van een Visiosat antenne een 3 satelieten opstelling. Nu heeft u Astra1, Astra2, en Hotbird beschikbaar op de compacte Visiosat Bisatellite antenne.

Met de gebruiksaanwijzing erbij, is het monteren van de Bi-Satellite geen moeilijke klus. De LNB arm schuift eenvoudig in een uitsparing aan de onderkant van de schotelantenne en wordt met twee boutjes vastgezet. Het is alleen goed opletten bij het plaatsen van de diverse bouten en ringen. Juist deze vulringen hebben een speciale functie. De ringen hebben een inkeping. Als de bouten en ringen goed geplaatst zijn, wijst deze inkeping naar de gradenverdeling voor de Bi-Satellite. Als de Mount in elkaar gezet is, moet deze nog niet aan de schotel bevestigd worden. Als het zover is dat de schotelantenne opgehangen wordt, kan als eerste de Mount aan de mast of muurbeugel bevestigd worden. In de Mount zitten namelijk twee sleuven waarmee de schotel in een handeling aan de Mount gehangen kan worden. Pas als de schotel hangt worden de andere schroeven in de schotel gedraaid. Een zeer doordachte manier van monteren. De Bi-Satellite is een schotelantenne die ook door de wat meer ervaren doe-het-zelver geplaatst kan worden. De fabrikant heeft bewust gekozen voor een vaste afstand van de twee LNBF’s. Voor het afstellen van de schotelantenne is het vinden van de Astra satelliet voldoende. Als het signaal van de Astra optimaal is, is er ook al ontvangst van de HotBird. De hoogte instelling van de tweede LNBF is het enige wat nog gedaan moet worden voor een maximale ontvangst van de GotBird.

g-g3d Visiosat Bi-Satellite schotelantenneMet g-g3d uitbreidingsset maakt u van een Visiosat Bisatellite G2 voor 2 satellieten een 4 satelieten opstelling. Nu heeft u Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird beschikbaar op de compacte Visiosat Bisatellite. Deze set kan alleen gebruikt worden in combinatie met Alps LNB's.
3 satellieten BISAT G3 A Astra 28.2 / Astra 19.2/ Hotbird 13
3 satellieten BISAT G3 B Astra 23.5 / Astra 19.2/ Hotbird 13
3 satellieten BISAT G3 C Astra 28.2 / Astra 23.5 / Astra 19.2
4 satellieten BISAT G3 D Astra 28.2 / Astra 23.5 / Astra 19.2 / Hotbird 13°
3 satellieten BISAT G4 Atlanticbird 3 / Astra 19.2 / Hotbird 13

Als een schotelantenne twee satellieten ontvangt moet deze natuurlijk ook op beide satellieten voldoende signaal hebben om betrouwbaar TV te kunnen kijken. De Bi-Satellite laat ook hier zien dat we met een degelijke schotel te maken hebben. Er zijn drie belangrijke metingen gedaan om een indruk van de kwaliteit van de schotelantenne te krijgen. De totale signaal opbrengst van de schotel en de LNBF is gemeten. Ook is gemeten wat de afstand is tussen het signaal van de transponder en de achtergrond ruis, de C/N waarde. Bij de derde meting is gekeken naar de digitale inhoud van het signaal, de Bit Error Rate (BER). Bij de BER meting wordt gekeken hoeveel foute bits er in het signaal zitten. De signaalsterkte op de Astra satelliet is zonder meer goed te noemen en varieert van 75.9 dBuV tot 77.4 dBuV. Natuurlijk zijn alle drie de Nederlandse transponders gemeten. Ook de signaal ruis afstand is prima, op de transponder van SBS 9.5dB. de twee andere transponders presteren nog beter, 10.4dB op de RTL transponder en maar liefst 12.5dB op de transponder voor Nederland 1, 2 en 3. Bij de BER meting worden netjes alle fouten gecorrigeerd, behalve op de SBS transponder. Hier kunnen niet alle foute bits herstel worden, BER 1.0E-4 (een foute bit per tienduizend). Ook voor de HotBird satelliet hebben we drie transponder gemeten. Een transponder met Arabische zenders, een transponder met de RAI zenders en een transponder met evangelische zenders. Op de HotBird lopen de signaalsterktes uiteen van 73.3 dBuV tot 77.3 dBuV. De C/N meting laat zien dat de Bi-Satellite ook hier goed presteert, uiteenlopend van 9dB tot 13.9dB. De BER meting laat al helemaal niets te wensen over, alle foute bits kunnen keurig hersteld worden.

visiosat_6lnb Visiosat Bi-Satellite schotelantenneBig bisatellite 91 x 70cm:

Ook leverbaar in grijs.
Wordt standaard geleverd met 4 LNB houders.
Er kunnen maximaal 8 LNB houders worden geplaatst.
Losse extra LNB houders zijn per stuk te bestellen


Conclusie
De Visiosat Bi-Satellite is een schotelantenne die ook voor de doe-het-zelver heel interessant is. Het zelf monteren is goed te doen, mede door zijn overzichtelijke gebruiksaanwijzing. Door de toevoeging van de HotBird satelliet komen er letterlijk honderden zenders bij. Door zijn degelijke uitvoering zal de schotelantenne jaren en jaren plezier geven. De ontvangst kwaliteit met 2 of meer LNB's is ook prima.

test_visiosat_nl Visiosat Bi-Satellite schotelantenneDe waardering voor de Visiosat Bi-Satellite is, wat montage betreft, duidelijk 4 sterren
De mechanische kwaliteit verdient door de degelijkheid van de schotel 5 sterren
En tot slot verdient de schotel een 5 sterren voor de ontvangst kwaliteit.

Hier heb je een aantal voorbeelden waarmee je 3 of 6 satellieten kunt ontvangen op een vast opgestelde schotel:

Hier heb je een aantal voorbeelden waarmee je 3 of 6 satellieten kunt ontvangen op een vast opgestelde schotel:
Archsat schotel
Canaldigitaal TripleSat
BISAT - VISIOSAT
TechniSat Multytenne
Triax schotel
Transparante schotel
WaveField
B&R 60 cm schotelantenne
Satelliet schotel ontvangst voor op de Camping