Dit is een easy mealprep voor de avond van tevoren. Deze sojaburgers kun je alvast klaarmaken en in de koelkast laten overnachten. De volgende dag hoef je ze alleen nog maar even in de pan of oven te bakken. Op deze manier kun je lekker eten, ook aan het einde van een drukke dag. De burgers zijn hier geserveerd met een stampotje en wat augurkjes, super simpel maar zo lekker! Mogelijkheden zijn eindeloos.

Ingrediënten:
2 blikjes sojabonen
1 ui
1/2 rode paprika
3 el. kikkererwtenmeel
1 tl. verse peterselie (fijn gesneden)
1/2 tl. paprika poeder
1 tl. vegeta (kruidenmix verkrijgbaar bij Turkse toko)
Zeezout en vers gemalen zwarte peper
Olijfolie voor het bakken

Bereiding:
Doe de sojabonen in een grote kom en prak deze met een vork. Rasp de ui met een handrasp of in de keukenmachine en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Voeg de ui en paprika bij de geprakte sojabonen. Voeg vervolgens het kikkererwtenmeel, de peterselie en alle kruiden toe. Maak van het mengsel ongeveer 10 burgertjes.

Verhit wat olie in de pan en bak de burgers om en om tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen.

Heb je de hele dag op je benen doorgebracht en wil je liever even lekker zitten? Doe ze dan in de oven!

Als je kiest voor deze variant, voeg dan een scheutje olie toe bij het mengsel voor dat je de burgers vormt. Leg ze vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat. 20 minuutjes in een voorverwarmde oven op 230 graden bakken en ze worden lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Draai ze na 10 minuten wel even om zodat ze van beide kanten een mooi kleurtje krijgen.

Waar haal ik de ingrediënten eigenlijk?
Sojabonen kun je bijvoorbeeld bij de ekoplaza halen of een andere natuurwinkel. Dit geldt ook voor het kikkererwten meel, ik heb die van Holland & Barrett (De Tuinen). Zoals hierboven ook al staat de kruiden mix die ‘vegeta’ heet kun je bij bijna elke Turkse winkel halen. Als je vraagt waar de ze Joegoslavische producten hebben staan zul je het vast snel vinden. Kijk gewoon goed uit naar een blauw zakje.