iPhone 4.3.3 Jailbreak stappenplan
iPhone 4.3.3 Jailbreak stappenplan

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van de jailbreaktools redsn0w en PwnageTool uitgebracht, waarmee iOS 4.3.3 untethered te jailbreaken is op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad.

 

 1. Download van http://forum.iculture.nl/wiki/Firmware of http://www.micheldeboer.nl/iphone/iFirmwares.html de juiste firmware. Let erop dat het correspondeert met je iDevice en firmwareversie. En download dit bestand bij voorkeur NIET met Internet Explorer. Deze browser past namelijk de extensie van het bestand aan! Hij maakt van .ipsw een .zip bestand. Je kunt natuurlijk ook de extensie wijzigen na het downloaden. Let op, de firmware bestanden zijn groot. Ongeveer 600MB. Zet het bestand op een plek waar je het terug kunt vinden.
 2. Verbind je toestel via USB met de PC.
 3. Synchroniseer de iPhone (*) met iTunes.
 4. Maak (nogmaals) een reservekopie. (rechtermuis op de iPhone in de linkerbalk van iTunes)
 5. Laat de iPhone aangesloten.
 6. Download redsn0w van http://blog.iphone-dev.org/.
 7. Unzip de file en lees de readme.

Indien je Windows 7 of Vista gebruikt voer je stap 8 uit.

 1. Ga naar de eingenschappen van redsn0w.exe. Hier moet je de compatibiliteitsmodus wijzigen naar “windows xp sp3”.
 2. Start redsn0w als administrator (rechter muis op de toepassing en openen als administrator.
 3. Met de button “Browse” wijs je redsn0w naar de eerder gedownloade firmware.
 4. Schakel de iPhone uit.
 5. Volg de instructies op het scherm. Meer specifiek zul je gevraagd worden om eerst de Power-knop 2 seconden in te drukken, vervolgens ook de Home-knop 10 seconden in te drukken en tot slot alleen de Power-knop los te laten.(**)
 6. Als deze stap goed is gegaan dan gaat redsn0w automatisch verder. Heb je de handeling van de vorige stap echter niet goed uitgevoerd dan krijg je een melding(***). Geen nood! Probeer het gewoon opnieuw. Start redsn0w hiervoor even opnieuw (wederom als administrator)
 7. Je toestel zal opnieuw op worden gestart en de jailbreak zal daarbij worden uitgevoerd, je kunt dit proces dankzij de verbose modus volgen.
 8. Je toestel zal vervolgens nogmaals opnieuw opstarten (zonder verbose modus).
 9. Je toestel is nu gejailbreakt. Je vind op het toestel de Cydia-applicatie.

 

 

 

Wanneer je Cydia voor de eerste keer opstart zullen er zeer waarschijnlijk een updates moeten worden geïnstalleerd. Doe dit en laat de applicatie opnieuw opstarten (dit gaat vanzelf)

 

Om Installous te installeren moet je de source van Hackulous toevoegen aan Cydia. Dit doe je bij het tabblab Manage. Daarna zoek je naar Installous 4. Met het installeren van Installous wordt ook Appsync geïnstalleerd, dit heb je nodig om gekraakte applicaties te kunnen installeren vanuit iTunes.

 

 

 

(*) De handleiding is geschreven voor de iPhone maar je kunt het ook toepassen voor de iPad 1 en iPod Touch 4.

(**) Deze handeling brengt het iPhone in de DFU modus. Dit komt vrij precies en mocht dit niet meteen lukken dan kun je opnieuw beginnen door de Sleep en Home button 20 seconden ingedrukt te houden.

(***)Als een iDevice voor de eerste keer in DFU mode (de handeling met powerknop en homeknop) wordt gezet dan moet windows even een driver installeren. Dit kan ervoor zorgen dat redsn0w denkt dat je de handeling niet goed hebt uitgevoerd. Dan is het opnieuw starten van redsn0w (als administrator) voldoende.