Slender hudson essentially lesson correspondence pat
Gmail op uw eigen pc

Met een online maildienst als Gmail kunt u overal bij al uw berichten. Sinds enige tijd ondersteunt Gmail het mailprotocol IMAP.
Dankzij IMAP kunt u al uw Gmail-mappen benaderen en gebruiken in MS Outlook, Outlook Express en Windows Live Mail.

 

Stap 1 Activeer IMAP-instellingen

 

ImageMet IMAP kunt u vanuit een mailprogramma als Outlook Express bij al uw berichten op de server komen zonder de berichten automatisch van de server te wissen. bij IMAP werkt u altijd op de server, een breedbandverbinding is dan ook wenselijk. Voordat u Gmail via IMAP kunt gebruiken, moet u eerst wat instellingen in Gmail aanpassen. Ga naar uw Gmail-account en klik op Instellingen. Open het onderdeel Doorsturen en POP/IMAP. Plaats een vinkje bij IMAP inschakelen en bevestig met de knop Wijzigen opslaan.

Stap 2 Mailprogramma instellen

 

Gmail instellen in Outlook Expresas, MS Outlook en Windows Live mail gaat vrijwel hetzelfde. We nemen Outlook Express als voorbeeld. Open Outlook Express en ga via menu Extra naar Accounts. U bent nu in het hoofdvenster internet-accounts. Gebruik de knop Toevoegen en kies E-mail. De wizard vraagt eerst om uw naam en Gmail-adres. Verander het servertype van POP3 naar IMAP. vulbij inkomende server het imap.gmail.com in en bij uitgaande server het adres smtp.gmail.com. Geef nu bij gebruikersnaam uw Gmail-adres op en vul uw wachtwoord van Gmail in. Klik Volgende, voltooien om terug te keren naar het scherm internet-accounts

Image

 

Stap 3 Poorten aanpassen

 

Blijf in de lijst met Internet-accounts. Selecteer het account imap.gmail.com door hierop te klikken en vraag de eigenschappen op met de gelijknamige knop. Open het tabblad Servers en plaats een vinkje bij Voor deze server is verrivicatie vereist. Ga naar het tabblad Geavanceerd en activeer met een vinkje de opties Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL) nodig voor zowel de inkomende (IMAP) als uitgaande (SMTP) server. Vernader de poort van de SMTP-server van 25 naar 465. De poort van de IMAP-server blijft ongewijzigd (poort 993). Sluit alle vensters af. Outlook Express zal nu vragen om de mappenlijst te downloaden. Dit kan, afhankelijk van de omvang van uw mailbox, enkele (tientallen) minuten duren. De berichten worden binnengehaald zodra u op een map klikt. De structuur van de mappen is (ongeveer) hetzelfde als op de Gamil-server.

Image